Followers

Friday, July 8, 2011

paru paru berair

malam nih dah malam keberapa gua asyik mandi malam .sejak gua kerja la senang cerita .plus kalau gua shift petang .sah sah balik pun malam kan ?so balik gua akan pastikan gua mandi untuk hilang kan bau hangit ketiak gua yang masham sebab berpeluh .tapi malam macam tuh gua cuma mandi macam kambing mandi ehhh cop ! bukan kambing tapi lebih kepada ARWAH TAN SRI P RAMLEE mandi dalam cerita bujang lapok .tak faham ?alah macam BASUH BADAN JE LAH .hisshh ape lah kome nihh .

tapi malam nih lain .gua cakap kat other half gua ,gua nak mandi lambat .ha ambil kau nak lambat sangat kan ?sampai kau dah ambil keputusan taknak mandi kan tadi ?tapi gua mandi jugak at last sebab cuaca PANAS .
satu perasaan lain muncul wehh mandi malam nih .sejuk je wehh .seronok rasa nya .rasa taknak keluar dari bilik air pulok tapi ape pulak kata penghuni nya nanti .marah pulak nanti .fine mandi dalam 10 minit saja .well ada jugak kawan gua yang bising cakap nanti kena paru paru berair .ciss baru sekali pun boleh kena ke ?hoii mulut jangan langsi meh .baca nih !

paru paru berair dikenali sebagai Pneumonia merujuk kepada semua jenis
keadaan di mana air berkumpul dalam paru-paru. Ia berpunca dari pelbagai keadaan. Paru-paru berair merupakan sejenis penyakit radang paru-paru .Paru-paru berair boleh berpunca dari pelbagai punca, termasuk jangkitan oleh bakteria, virus, fungi, atau parasit, dan kimia atau kecederaan fizikal kepada paru-paru .SIMPTOM SIMPTOM biasa dikaitkan dengan paru-paru berair termasuk batuk, sakit dada, demam dan sukar bernafas.Rawatan bergantung kepada punca paru-paru berair; Paru-paru berair bakteria dirawat dengan antibiotik.

haaaa takut tak ?tahu pun takut .nih gua copy paste dari google .tq google :) ada jugak gua perasan sebab sebab dapat penyakit nih adalah mandi malam dengan kerap dan minuman berais pada waktu malam .oke minuman berais tuh tiap malam gua praktikal kan ! nebes nebes !

dah dah jangan pikir yang bukan bukan .kalau Allah dah tetap kan akan terkena, baru buat sekali pun kena kan ?haaameh komen jap pic gua nih .amacam kalau gua rambut pendek .ok tak ?


pendek lah konon .amacam ?menarik tertarik menolak tak ?

atau nak biar macam minah mental atas nih ?pilih !


yang tengah tunggu
SOFIA :)

4 comments:

nurul nadia nasir said...

rambut pendek?CAN'T IMAGINE lah sopyy!hihi jangannn!rambut panjang cantikk :D

sopy masih tersengih said...

hikhik tapi rambut bermasalh gugur ! jalan penyelesaian nya dalah memotong nye :'(

Nisa eica said...

thnx 4 information .. tapi nisa rase , simptom-2 2 dah ade kt nisa coz sllu mnd malam .

sopy masih tersengih said...

haip niesaa .takmo dahh mnd lewat oke ?